Home » , » Cara daftar pemandu / driver uber partner online percuma di Malaysia

Cara daftar pemandu / driver uber partner online percuma di Malaysia

Cara daftar pemandu / driver uber partner online percuma di Malaysia. Cara daftar uber driver ni mudah sahaja jika di banding dengan daftar sebagai pemandu grab di Malaysia ni. Untuk memudahkan lagi pendaftaran sebagai pemandu uber kepada anda, saya hendak berkongsi tentang uber driver online registration dengan menggunakan smartphone anda sahaja. Cukup mudah mendaftar sebagai uber driver / partner ni sebenarnya.

Seperti yang anda tahu, kerjaya sebagai pemandu uber menjanjikan pendapatan lumayan jika anda rajin mengambil rider untuk di hantar menggunaka uber service ni melalui uber driver app yang akan anda download nanti. Daftar percuma pemandu uber ni sangat sesuai jika anda lakukan sendiri menggunakan smartphone anda. Segala masalah sebagai pemandu uber anda boleh tulis kat ruang komen.

Cara daftar pemandu / driver uber partner online percuma di Malaysia


Untuk daftar sebagai pemandu / driver / partner uber secara online, pastikan anda telah mempunyai gambar-gambar yang jelas untuk dokumen-dokumen di bawah ( ambil gambar dengan smartphone anda) :

Gambar IC depan sahaja
Gambar lesen memandu depan sahaja
Gambar cover note insuran kereta ( tahun 2008 ke atas sahaja )
Gambar selfie anda

Setelah anda sediakan gambar-gambar dokumen untuk mendaftar sebagai pemandu uber seperti di atas, anda ikuti langkah demo langkah yang saya sediakan untuk memudahkan mendaftar sebagai driver uber dengan pantas.

Langkah 1
Klik link daftar pemandu uber di bawah:


Langkah 2
Keluar gambar seperti di bawah.

daftar pemandu uber

Langkah 3
Masukkan info anda yang diperlukan. Email gmail atau yahoo atau email lain pun boleh. Jangan lupa lokasi memandu yang anda hendak seperti Kuala Lumpur/Selangor, Melaka, Penang, Johor Bahru, Ipoh dan sebaginya. Klik ' submit '


uber partner online registration

Langkah 4
Jika keluar error seperti di bawah, bermakna anda telah mendaftar sebelum ini tetapi tak lengkap. Anda kena ubah email lain untuk teruskan pendaftaran pemandu uber.


uber partners

Langkah 5
Seterusnya, paparan seperti di bawah. Anda kena masukkan gambar dokumen yang saya telah bagitahu tadi iaitu gambar IC, lesen memandu dan cover note insuran ( ada info tentang kereta seperti model kereta, tahun di buat dan sebagainya ). caranya, anda kena klik tanda ' > ' seperti gambar di bawah.


daftar pemandu driver uber

Langkah 6
Tekan ' take photo ' dan cari gambar IC dalam smartphone anda.


daftar online driver uber

Langkah 7
Jika gambar IC berjaya diupload, tanda akan berubah seperti di bawah.uber driver partners

Langkah 8
Pastikan anda upload 2 lagi gambar dookumen yang di perlukan dan tekan ' continue '


uber free online registration

Langkah 9
Tahniah, anda telah berjaya menghantar pendaftaran sebagai pemandu uber. Anda boleh tekan ' GO TO YOUR DASHBOARD ' untuk semak akaun Uber driver anda. Pada masa ini permohonan anda telah di hantar ke pejabat uber dan anda kena tunggu pihak uber untuk menyemak permohonan anda dan anda di beritahu melalui sms sama ada berjaya atau tidak.cara jadi driver uber

Langkah 10
Jika anda tidak sabar nak tahu keputusan permohonan pemandu uber anda, anda boleh buka customer services Uber  dan chat dengan cs ( customer service ) supaya dia semak permohonan anda dengan segera. Bila buka http://t.uber.com/klchat anda tunggu sehingga kotak chat keluar untuk chat dengan customer service. Anda juga boleh call hotline uber 03-9212 2575 / 1800-81-8360 untuk menyemak permohonan anda.

Langkah 11
Jika permohonan anda sebagai pemandu uber telah berjaya, anda whatsapp saya ' uber aktif ' ke 019 205 5657 untuk saya masukkan ke Group Support Uber Malaysia.

Itulah langkah-langkah untuk mendaftar sebagai pemandu / driver uber secara online menggunakan smartphone anda. Jika anda mempunyai masalah, boleh tulis kat komen.
Terima kasih kerana membaca Cara daftar pemandu / driver uber partner online percuma di Malaysia. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan:1 Komen: